Book of Mormon

Fysiske snakkebobler i taket, og folierte fotspor på gulvet i foajeen på Kilden under Book of Mormon. Hensikten var å øke delingen av bilder fra mennesker som besøkte forestillingen.

Byrå Kunder Produkter Tildelt År Kategori
FundamentKilden Teater og KonserthusStuntSølv2018Utendørs/Stunt/Event

Gammeldags

Helside profil for lokal sparebank uten kjedetilknytning

Byrå Kunder Produkter Tildelt År Kategori
FundamentSpareskillingsbankenPrintannonseBronse2018Print - Reklame

Hestkuk

Start har aldri vært i en cupfinale og tar alle midler i bruk for å komme dit. Til kvartfinalen mot Bodø Glimt kom vi opp med en ide om å lære Starts utenlandske spillere et kjent nordlandsutrykk.

Byrå Kunder Produkter Tildelt År Kategori
FundamentIK StartFilmSølv2018Film

Start en drøm

Idrettsklubben Start ble stiftet 19. september 1905 og har sin opprinnelse i gutteklubben med det stolte navn Gyldenløwe.

Starts eiere, Start en drøm, hadde i 2017 et ønske om å revitalisere, forsterke samholdet og tilhørighet til klubben.

Vår designbrief var i tråd med visjonen: «Start skal inspirere barn og voksne på Sørlandet til å tro på og å realisere sine drømmer og visjoner.» Lag et et symbol som har forankring i IK Starts historie, som oser av stolthet og symboliserer klubben med mest «tæl» – både på og utenfor banen.

Dette resulterte i et kommersielt varemerke som brukes i markedsføring, på supporterartikler, i arbeid inn mot barn og unge osv.

Kongeløva symboliserer mot, styrke og stolthet og den er ikke et tilfeldig valgt symbol. Den ærverdige fotballklubben Start ble etablert i 1905, med utspring i flere klubber, deriblant fotballklubben Gyldenløve. Gyldenløve hadde en løve i sin fane – heller ikke tilfeldig, da Kristiansand er grunnlagt av en konge. Løva og kongekronen preger også Kristiansands kommunevåpen. Designet kombinerer løve og krone i et skjold. Formspråket har aner tilbake til heraldikken, der enkle former og symboler hjalp stridende hærer å skille venn fra fiende i kampens hete. Det enkle uttrykket oppfyller dagens krav til synlighet og brukervennlighet, bl.a. på digitale flater.

Løveskjoldet er et stolt symbol som matcher sine storslåtte omgivelser på Sparebanken Sør Arena. Mest av alt er den usørlandsk og anti-jantete. Den peker fremover på drømmen og gir fotballfrelste barn og voksne på Sørlandet noe å strekke seg etter.

Det komersielle varemeket er et viktig ledd i markedsføringen av klubben. Den skal bidra til å synliggjøre klubbens tilbud og arrangementer og til å kommunisere IK Starts visjon.

Løveskjoldet skal ikke settes sammen med navntrekket «Start». Men IK Starts logo eller navnetrekk kan frem komme annet sted på samme flate.

Det hører med til historien at det nye løvesymbolet skapte et stort emosjonelt engasjement da det ble lansert for klubbens medlemmer og tilhengere.

Byrå Kunder Produkter Tildelt År Kategori
FundamentIK StartVisuel identitetSølv2018Identitet - Grafisk design

Panda Panda

Nystartet lunsjsted i Kristiansand.
Fokus: God kaffe og premium sunn takeaway.

Brifen: En identitet som enkelt kan videreføres til en franchisekjede.

Ide: Organiske former, 2 separate pandaer er med i logen for å styke navnet.
Enkel retningslinjer, men en leken sekundærlinje av farger og ikoner/mønster ved behov.

Identiteten skal være enkel og håndterbar – men du skal lett kjenne den igjen og huske den.

​Brifen: En identitet som enkelt kan videreføres til en franchisekjede.

Ide: Organiske former, 2 separate pandaer er med i logen for å styke navnet.Enkel retningslinjer, men en leken sekundærlinje av farger og ikoner/mønster ved behov. Identiteten skal være enkel og håndterbar – men du skal lett kjenne den igjen og huske den.

Byrå Kunder Produkter Tildelt År Kategori
FundamentPanda PandaVisuel identitetBronse2018Identitet - Grafisk design

Teateret

Agder Teaters brutalistiske hus fra 1976 er fredet og har gjenoppstått som urban og utfordrende kulturscene. Teateret er det største privatdrevne kulturhuset mellom Oslo og Bergen, og byr på en spennende miks av arbeidsplasser, café, restaurant, teater, burlesk, gudstjeneste, foredrag, bar…

Den visuelle identiteten tar utgangspunkt i arkitekturen og brutalismens kompromissløse tankesett og skaper en tydelig signatur for et moderne kulturhus. Symbolet – en brutal T – tar sin form fra tverrsnittet av bygget, som krager dramatisk utover førsteetasjen og fortauet.

Byrå Kunder Produkter Tildelt År Kategori
FundamentTeateret ASVisuel identitetGull2018Identitet - Grafisk design

Cocktailmeny for Club21

Høsten 2018 gjenoppstod Kristiansands storstue Caledonien etter omfattende oppussing. På toppen av hotellet åpnet skybaren Club21, med pent slitte sekstitallsmøbler og lekker bar med DJ og byens beste utsikt. For å underbygge den kule retrostemningen ønsket hotellet et sett med drinkemenyer som stod i stil, og foreslo at cocktailmenyen ble trykket på baksida av ekte LP-covere.

Vi tok oppgaven et skritt videre og laget 16 unike baksider, der sangtitler er byttet ut med drinker og varighet er byttet ut med pris – så nært opp mot originalen som det var mulig å komme.

Byrå Kunder Produkter Tildelt År Kategori
FundamentRadisson Blu CaledonienIdentitetSølv2018Print - Grafisk design