shutterstock_374805718 (1) kopi.jpg
hva_er_sablabra (1) kopi.jpg
shutterstock_8839366 (1) kopi.jpg
shutterstock_444269305 (1) kopi.jpg
hva_er_sablabra (1) kopi.jpg
shutterstock_374805718 (1) kopi.jpg

Sabla bra


28.02.2018 BRAKER DET LØS MED DESIGN OG REKLAMEKONKURRANSE!

SEND INN ARBEID! BLI MED PÅ FEST!

_________________

Bli med på fagseminar med blant annet Snøhetta og Takin Kropp den 28. februar kl. 08.30 - 12.00

SABLA BRA FAGSEMINAR

SCROLL DOWN

Sabla bra


28.02.2018 BRAKER DET LØS MED DESIGN OG REKLAMEKONKURRANSE!

SEND INN ARBEID! BLI MED PÅ FEST!

_________________

Bli med på fagseminar med blant annet Snøhetta og Takin Kropp den 28. februar kl. 08.30 - 12.00

SABLA BRA FAGSEMINAR

 

Lurer du på hvordan du skal levere bidrag? Sjekk ut vår lille videosnutt!

SEND inn sabla bra arbeid!

Frist for innlevering av bidrag er nå utløpt. Påmelding til fest er fremdeles åpen, men vær rask, det er snart utsolgt!

Pris for innlevering av bidrag:
650,- (per stk. ordinære innleveringer) og 300,- (per stk. studentbidrag)

OBS! Både innsendelser og påmelding til fest er bindende, uten mulighet for tilbakebetaling.

 

 

 

SABLA BRA FEST

Kun få billetter igjen, send oss en melding på Facebook for å reservere.

Pris for fest:
950 kr per pers ordinær og 300 kr per pers student

OBS! Både innsendelser og påmelding til fest er bindende, uten mulighet for tilbakebetaling.

 
hva_er_sablabra (1) kopi.jpg

Hva er Sabla Bra


SABLA BRA REKLAME ER EN REGIONAL REKLAME- OG
DESIGNKONKURRANSE PÅ SØRLANDET SOM BLIR VEKKET TIL LIVE I 2018 ETTER 10 ÅR I DVALE.

Hva er Sabla Bra


SABLA BRA REKLAME ER EN REGIONAL REKLAME- OG
DESIGNKONKURRANSE PÅ SØRLANDET SOM BLIR VEKKET TIL LIVE I 2018 ETTER 10 ÅR I DVALE.

Sabla Bra er en konkurranse som,
ved å plukke ut, samle og premiere det beste av arbeidene fra regionen, har som mål å:

Bidra til å heve ambisjonsnivået for regionens mange utøvere av reklame og design.
 

 
Inspirere til nytenkning og dristighet blant regionens kommunikasjonsaktører.
 

 
Skape større engasjement blant regionens reklame- og designbyråer, utøvere, annonsører og medier omkring hvordan god kommunikasjon kan være.
 

 
Synliggjøre verdiøkningen, funksjonen og engasjementet våre bidrag gir regionen.
shutterstock_8839366 (1) kopi.jpg

KATEGORIER


KATEGORIER


Kategorier for Sabla Bra 2018

Dersom ikke originaler av publisert arbeid er å få tak på, så går det an å lage en mockup av arbeidet i tillegg til originalfiler av arbeidet. (Trykkfil av annonsen etc.)

1. Print 

Alt av kommunikasjon i eller på trykte medier. Hvis jobben er en serie (flere enn én), kan hele serien sendes inn og vurderes, som én jobb. Arbeidene blir vurdert digitalt, og kan presenteres som en mockup hvis originaler av er vanskelig å få tak på.

2. Grafisk design, identitet

Visuelle identiteter for bedrifter og organisasjoner, privat og offentlig, i alle bransjer og på alle flater. Eksempler: Logo, symboler, typografi, farger, firmatrykksaker osv. 

3. Grafisk design, print

Design til alle typer trykte medier, alle bransjer og bruksområder. Eksempler: Årsrapporter, brosjyrer, bøker, kataloger, aviser, tidsskrifter og magasiner, platecover, bokcover, kalendere, emballasjedesign og DM. 

4. Grafisk design, digitale flater

Design til digitale medier, alle bransjer og bruksområder. Eksempler: Nettsider, intranett, apper, design for mobile flater, digitale årsrapporter osv.

5. Film, motion

Hvis jobben er en serie (flere enn én), kan hele serien sendes inn, og vurderes, som én jobb. Eksempler: Reklamefilm, infofilm, online video, branded video content, musikkvideo, animasjon, vignetter, bumpere, supere, åpningssekvenser og visual effects (VFX) i enhver form. 

6. Utendørs, omgivelser, stunt, event

Kategorien favner vidt, og inkluderer både digitale og fysiske flater utendørs, og kommunikasjon der det fysiske møtet mellom avsender og målgruppe står sentralt. Eksempler: ONS-stander, andre stander, superboards, buss ut-/innside, skilt- og informasjonssystemer, installasjons-, retail- og utstillingsdesign. Gjelder også boardsjobber som går utover den trykte flaten (f. eks. busskur). 

7. Håndverk

Her er det kvaliteten i håndverket som blir bedømt, ikke den kreative ideen som ligger til grunn for kommunikasjonen. Arbeider som sendes inn i Håndverk kan også sendes inn i andre kategorier. Eksempler: Tekst, foto, art direction, design, produksjon, ux m.m. 

8. Sosiale medier

Alle former for ideer og kampanjer der sosiale medier spiller en vesentlig rolle. Dette er en bred kategori, med plass til alt fra kreativ bruk av selve mediet til et stykke kommunikasjon der spredning og engasjement sto i sentrum. Det trenger ikke å være en kampanje for å sende inn – her har vi også plass til gode ideer distribuert i én eneste post! 

9. Kampanje

Kampanjer i alle former hvor konseptet er tatt ut over to eller flere medier, og innenfor et gitt tidsrom. Deler av bidrag som sendes inn i kampanje, kan også sendes inn i andre kategorier.

10. Åpen klasse (Foto/illustrasjon/3D)

Bidrag som ikke naturlig hører inn under de andre kategoriene. Dette kan f. eks være nye og innovative arbeid (trykk, levende bilder, radio, digitalt, fysiske objekter, installasjoner etc.). Studentjobber kan også sendes inn i Åpen klasse.

11. Student

Arbeid utført av studenter eller elever som er under utdannelse og ikke jobber for byråer. Dette kan være enkeltpersoner eller grupper. Arbeidene kan være utført for «fiktive» kunder.

shutterstock_444269305 (1) kopi.jpg

REGLER


FÅ, MEN NOEN VIKTIGE SOM MÅ OVERHOLDES

REGLER


FÅ, MEN NOEN VIKTIGE SOM MÅ OVERHOLDES

Regler for innsending av arbeid

Alle byråer og frilansere i Agderfylkene kan sende inn bidrag til Sabla Bra. Kunder som ønsker å sende inn arbeid må gjøre det via sitt byrå eller designer.

Arbeider kan kun sendes inn til Sabla Bra én gang og skal være offentlig publisert,
i Norge i perioden fra 1. januar 2015 til og med 1. januar 2018.

De innsendte arbeidene må ha en reell oppdragsgiver, og arbeidene må ha vært publisert på oppdragsgivers regning. Jobber for samfunnsnyttige organisasjoner og studentarbeider er unntatt fra regelen om betalte jobber.

Plagiater og arbeider med tydelig inspirasjon fra andre norske eller utenlandske arbeider og arbeider som strider med Markedsføringsloven, skal ikke sendes inn. Dersom dette skjer vil disse utelates av komiteen og/eller juryen.

én jobb = én kategori

Dette betyr at du må velge en kategori å sende jobben din inn i, et arbeid med lik kreativ løsning kan ikke sendes inn i flere kategorier ( f.eks. både som annonse og plakat). Unntak er jobber sendt inn i Kampanje og Håndverk som også kan sendes inn i flere kategorier.

hva_er_sablabra (1) kopi.jpg

JURYEN


JURYEN


Knut.jpg

Knut Robberstad

Moxey, Partner/Creative

Jeg er tekstforfatter og regissør og jobber i Moxey i Stavanger. Det jeg liker aller best er å lage kommunikasjon som er småfestlig, slik at folk ikke føler seg invadert eller plaget av det vi prøver å si. Jeg har jobbet med reklame siden 2003, og har rukket å gjøre mye jeg er stolt av. Men jeg er ikke ferdig enda. Nettsiden vår heter moxey.no.

 
Elin.jpg

Elin Bergsåker Sola

Fasett, Kreatør/Tekstforfatter

Jeg er kreatør/tekstforfatter i kommunikasjonsbyrået Fasett i Stavanger. Fordi jeg er utdannet både journalist og tekstforfatter, kaller noen (få) meg for en teksthybrid (tror det er godt ment?) – det har i hvert fall kommet godt med de ti årene jeg har vært i bransjen. Jeg kan også skilte med ett år som student på gamle HiA (hvis du er skikkelig gammel har jeg kanskje sluppet deg inn /kastet deg ut på Vaskeriet..). Nå gleder jeg meg til å se den bra reklamen og designet som er laget på Sørlandet!

 
Per kristian.jpg

Per Kristian Stoveland

VOID, Software developer + CEO + Partner

Per Kristian kombinerer hans designbakgrunn med softwareutvikling og har hentet en bred kompetanse innfor konsept, interaktivitet, simulering, form og design over de siste femten årene fra nasjonale og internasjonale oppdragsgivere. Han var med å starte opp Void for tre år siden, som lever i skjæringspunktet mellom design, arkitektur, kunst og teknologi. Per Kristians arbeider har motatt utmerkelser fra blant annet Gulltaggen, Gullblyanten, Visuelt og ADC Awards

 
aris-theophilakis_ny_980x674.jpg

Aris Theophilakis

Grunder og daglig leder av Futatsu Industries

Aris Theophilakis er grunder og daglig leder av Futatsu Industries, et hybrid medie- og reklamebyrå. Han har gått på Parsons School of Design, Westerdals, og har en master i business fra ESCP Europe. Som internasjonal kreativ leder har Aris jobbet i København, Singapore, Hong Kong, London, Hamburg og Amsterdam for byråer som Ogilvy, Bates, Springer & Jacoby og J. Walther Thompson. Han har vunnet 9 internasjonale gull, 6 løver fra Cannes og en rekke priser i Stella og AnfoEffekt, konkurranser som belønner dokumentert effektiv reklame. Aris er relativt rastløs og nysgjerrig, og opptatt av å forstå hvordan mønstre oppstår, men også hvorfor det lønner seg å bryte dem. Han var med i juryen i det aller første året Sabla Bra gikk av stabelen, og er stolt over å ha blitt invitert tilbake!

 
Kenneth.jpg

Kenneth Bæver Bjerke

er til dagelig leder for Customer Success teamet til Fanbooster, hvor han siden 2012 har jobbet tett med et hundretalls større og mindre bedrifter og byråer for å lykkes med deres kampanjer i sosiale medier. Alt fra prosjektledelse til kurs og seminarer, til hands on teknisk support. Elsker nerdy tall, kreativt design, en kul story og brennende passion.